Toyrock-konserni on ostanut Ilmapallokeskus Balloon Center Oy:n koko osakekannan

Espoo/Turku | 27. kesäkuuta 2023

LEHDISTÖTIEDOTE – [JULKAISUVAPAA]

Toyrock-konserni on ostanut Ilmapallokeskus Balloon Center Oy:n koko osakekannan.

Toyrock-konserni on 21. kesäkuuta 2023 tehdyllä kaupalla ostanut Ilmapallokeskus Balloon Center Oy:n koko osakekannan. Ilmapallokeskus on espoolainen ilmapallojen ja juhlatarvikkeiden johtava maahantuoja, markkinoija ja jakelija Suomessa. Ilmapallokeskus Balloon Center Oy:n perustajat Jonna ja Petri Nieminen tulevat toimimaan jatkossa osana konsernin johtoa ja ovat myös merkittäviä osakkeenomistajia uudessa konsernissa. Konsernin suurimpana osakkeenomistajana jatkaa suomalainen pääomasijoittaja Evolver Equity Ab:n rahasto Evolver Fund I.

Ilmapallokeskus Balloon Center Oy on kehittänyt ilmapallo- ja juhlakulttuuria Suomessa vuodesta 1991. Tilikauden 2022-2023 liikevaihto on arviolta n. 12,6 miljoonaa euroa. Yhtiö toimittaa kumppaniverkostonsa kautta laadukkaat juhlatuotteet kaupan keskeisille ketjuille, yrityksille sekä kuluttaja-asiakkaille.

Yhtiön palveluksessa on 70 alan ammattilaista sekä vaihteleva määrä lisätyövoimaa erityisesti keskeisissä kausissa vappuna ja Halloweenina. Markkinajohtajana yhtiö haluaa varmistaa asiakkaillensa turvalliset ja laadukkaat tuotteet alan johtavilta toimittajilta. Osana yritysjärjestelyä Ilmapallokeskus Balloon Center Oy saa Toyrockin kumppanina entistä paremmat resurssit ja mahdollisuuden kasvuun ja kehitykseen myös Suomen ulkopuolella.

”Olemme ylpeitä saadessamme yhdistää voimamme Toyrockin kaltaisen johtavan lelualan toimijan kanssa. Yhteistyömme mahdollistaa yrityksemme kasvun myös tulevaisuudessa. Katseemme on kohti kansainvälisiä markkinoita. Kasvu jatkuu – asiakkaat ja työntekijämme säilyvät toimintamme keskiössä myös jatkossa” – Jonna ja Petri Nieminen kommentoivat.

”Ilmapallokeskus on saavuttanut johtavan toimijan aseman yhdistämällä globaalit päämiehet ja suomalaiset asiakkaat saumattoman hyvällä asiakaspalvelulla ja konseptoinnilla. Toyrock-konsernin kasvustrategian osana on yhdistää voimansa kannattavien ja kasvuhaluisten yhtiöiden kanssa.  Näemme suuren potentiaalin Jonnan ja Petrin sekä koko Ilmapallokeskuksen henkilöstön luomassa työssä myös jatkossa” – Mika Kalpamaa, konsernin tj. kommentoi.

Samassa yhteydessä konsernin hallitus on päättänyt nimittää yhtiölle uuden toimitusjohtajan. Martin Netinder aloittaa yhtiön palveluksessa 14.8.2023. Ruotsista tulevalla Netinderillä on vahva kansainvälisen liiketoiminnan sekä vähittäiskaupan osaaminen. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Mika Kalpamaa jatkaa edelleen merkittävänä osakkeenomistajana, mutta siirtyy myös konserniyhtiöiden hallituksen jäseneksi. Tämän lisäksi hän tulee toimimaan eri projekteissa yhtiön johdon neuvonantajana tarpeiden niin vaatiessa.

”Kiitämme Mikan, Toyrockin perustajan, panosta yhtiön vetäjänä ja toivotamme hänet tervetulleeksi uuteen hallitusjäsenen rooliin. Tahtotilamme on jatkossa kansainvälisen kasvun varmistaminen ja uskomme että Martinin johdolla Toyrock ja Ilmapallokeskus tulevat tekemään tinkimätöntä työtä asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tulemme myös jatkamaan suunnitelmallista työtä vastuullisuusasioissa, joissa tavoitteenamme on olla toimialojemme johtava toimija” Lasse Kittelsen, hallituksen puheenjohtaja kommentoi.

Lisätietoja: